Eiwitrijke recepten voor een gezond leven

Op zoek naar eiwitrijke recepten?

Als je op een verantwoorde manier met je lijf om wilt gaan dan kun je soms wel wat hulp gebruiken. Of je nu op je voeding wilt letten omdat je wilt aankomen, afvallen of gewoon omdat je je fit en gezond wil voelen, tips zijn altijd welkom toch? Voeding vol eiwitten is populairder dan ooit. Dit is logisch, want eiwitrijk voedsel is erg belangrijk voor een gezond gewicht en bijbehorende spiermassa.

Waarom eiwitrijk voedsel?

Eiwitrijk voedsel is om verschillende redenen goed voor je lijf. Het koken van eiwitrijke recepten zorgt bijvoorbeeld voor de volgende punten: als eerste, je hebt minder honger. Eiwitten zorgen ervoor dat je eerder vol zit en dus ook minder en minder snel weer eet. Als tweede wordt je lichaam voorzien van voldoende bouwstoffen. Spieren groeien in omvang als je veel eiwitten eet. Daarnaast verhoog je je vetverbranding. Voor het verteren van eiwitten is meer energie nodig, ruim vier keer zoveel dan voor het verteren van andere voedingsstoffen. Omdat je lichaam er langer over doet om eiwitten te verteren heb je minder behoefte aan snacks en eetbuien rondom de maaltijden. Al deze voordelen samen zorgen ervoor dat je makkelijke afvalt als je in je voedingspatroon enkele eiwitrijke recepten inbouwt.

Eiwitrijke ingrediënten

Een aantal ingrediënten kunnen niet missen in eiwitrijke recepten. Avocado, linzen, quinoa en amandelen zijn belangrijke bronnen van plantaardige eiwitten. Ook mager vlees en magere zuivel bevatten veel eiwit. Vergeet dus niet om noten, vis en peulvruchten in je eiwitrijke recepten te verwerken. Ook eieren zijn uiteraard een goede bron van eiwitten. Je kunt dus prima een gekookt eitje bij je ontbijt eten als je iets wilt afvallen. Let er wel op dat je niet te ver doorslaat. Ook in vlees en vette zuivel zitten eiwitten. Hier zitten echter ook veel verzadigde vetten in. Op proteinerijkerecepten.nl vind je recepten die gezond en lekker zijn.